Placeholder

Recept voor gemberkoek

Een echte lekkernij voor gemberliefhebbers!

Een echte lekkernij voor gemberliefhebbers!

Ongeveer 16 stuks.

Boodschappenlijstje:

  • 150 g witte basterdsuiker
  • 175 g zachte roomboter
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • raspsel van een halve citroen
  • 200 g bloem
  • 6 el fijngesneden gekonfijte stemgember

Extra nodig: browniebakblik, ingevet en bodem bekleed met bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  2. Roer de suiker, de boter, de helft van de eidooiers en het citroenraspsel door elkaar.
  3. Voeg de bloem toe en kneed alles tot een soepel deeg.
  4. Duw het deeg gelijkmatig in de vorm zodat de hele bodem ermee is bedekt.
  5. Bestrijk de bovenkant met de rest van het eigeel en strooi er de gember over.
  6. Duw de stukjes gember voorzichtig aan.
  7. Bak de koek in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
  8. Haal hem uit de oven, laat hem afkoelen en snijd de koek in kleine blokjes.