Recept voor geroosterde kip met salieboter
10 april 2012
Een kippenboutje kun je natuurlijk in de oven bereiden, maar ook heel goed op de BBQ. Als je de boter onder het vel schuift, blijft het kippenvlees zacht en mals.
Een kippenboutje kun je natuurlijk in de oven bereiden, maar ook heel goed op de BBQ. Als je de boter onder het vel schuift, blijft het kippenvlees zacht en mals.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 citroen
- 40 g zachte boter
- 2 tenen knoflook, geperst
- 8 verse blaadjes salie, fijngehakt
- 4 maïs- of scharrelkippenbouten
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 225 ºC.
- Boen de citroen goed schoon en rasp boven een kommetje het geel van de citroen af.
- Meng er de boter, knoflook en salie door en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Maak het vel van de kip met een mes los.
- Duw de salieboter tussen het vel en vlees van de kippenbout en bestrooi de kip met peper.
- Leg de kip in een braadslee en rooster ze in 30-35 minuten in de oven goudbruin; keer het vlees halverwege.
Tip: In plaats van salie kun je natuurlijk ook andere kruiden nemen. Denk aan tijm, oregano of bladpeterselie.
Recept: Tal Maes Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Isabelle van der Horst