Placeholder

Recept voor geroosterde oven-aardappels met citroen-korianderolie en olijven

Wil je wel eens iets anders proberen als gekookte aardappels? Met dit recept heb je in een handomdraai heerlijke oven-aardappels op tafel staan!

Wil je wel eens iets anders proberen als gekookte aardappels? Met dit recept heb je in een handomdraai heerlijke oven-aardappels op tafel staan!

Bijgerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 750 g niet al te grote aardappels, schoongeboend
  • olijfolie om te besprenkelen
  • voor de citroen-korianderolie: 15 g koriander
  • sap van een halve citroen
  • 50 ml olijfolie
  • 1 kleine teen knoflook, gepeld.

Extra: aluminiumfolie, keukenmachine of staafmixer.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de aardappels op een groot stuk aluminiumfolie.
  3. Besprenkel ze met olijfolie en vouw het folie over de aardappels heen dicht.
  4. Leg het pakketje 30 minuten in de oven.
  5. Maak intussen de citroen-korianderolie.
  6. Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de koriander met het citroensap, de olijfolie en knoflook.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Vouw het aardappelpakketje open en rooster de aardappels nog ca. 20 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.
  9. Neem ze uit de oven en sla met een groot plat mes elke aardappel een beetje plat, zodat ze pletten.
  10. Bestrooi ze met grof zeezout en serveer met de citroen-korianderolie.

Lekker met gegrilde kipfilet en wat gemengde olijven en verse koriander.

Bereidingstijd: ca. 15 min, plus ca. 50 minuten oventijd.

 

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof en Studio bazar.