Recept voor geroosterde oven-aardappels met citroen-korianderolie en olijven
9 september 2012
Wil je wel eens iets anders proberen als gekookte aardappels? Met dit recept heb je in een handomdraai heerlijke oven-aardappels op tafel staan!
Wil je wel eens iets anders proberen als gekookte aardappels? Met dit recept heb je in een handomdraai heerlijke oven-aardappels op tafel staan!
Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 750 g niet al te grote aardappels, schoongeboend
- olijfolie om te besprenkelen
- voor de citroen-korianderolie: 15 g koriander
- sap van een halve citroen
- 50 ml olijfolie
- 1 kleine teen knoflook, gepeld.
Extra: aluminiumfolie, keukenmachine of staafmixer.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de aardappels op een groot stuk aluminiumfolie.
- Besprenkel ze met olijfolie en vouw het folie over de aardappels heen dicht.
- Leg het pakketje 30 minuten in de oven.
- Maak intussen de citroen-korianderolie.
- Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de koriander met het citroensap, de olijfolie en knoflook.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vouw het aardappelpakketje open en rooster de aardappels nog ca. 20 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.
- Neem ze uit de oven en sla met een groot plat mes elke aardappel een beetje plat, zodat ze pletten.
- Bestrooi ze met grof zeezout en serveer met de citroen-korianderolie.
Lekker met gegrilde kipfilet en wat gemengde olijven en verse koriander.
Bereidingstijd: ca. 15 min, plus ca. 50 minuten oventijd.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof en Studio bazar.