Placeholder

Recept voor gestoofde kip met kruidige tomatensaus

Dit is een betrekkelijk ‘snel’ stoofgerecht, door het gebruik van kippenbouten. De kaneel en koriander maken de eenvoudige tomatensaus heel bijzonder.

Dit is een betrekkelijk ‘snel’ stoofgerecht, door het gebruik van kippenbouten. De kaneel en koriander maken de eenvoudige tomatensaus heel bijzonder.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 4kippenbouten
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1/2 tl gedroogde chilipepervlokken
  • 1 blik tomaten (400 g)
  • 1 kaneelstokje
  • 15 g verse koriander, steeltjes fijngehakt

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak de kippenbouten rondom aan.
  2. Haal ze even uit de pan en fruit de knoflook, ui en chilipeper 1 tot 2 minuten.
  3. Leg de kip weer in de pan en voeg de tomaten, het kaneelstokje, de fijngehakte steeltjes koriander en 1 dl heet water toe.
  4. Breng het geheel aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat de kip afgedekt in ca. 35 minuten gaarstoven; keer halverwege.
  6. Haal de kippenbouten uit de saus en leg ze in een schaal.
  7. Kook de tomatensaus op hoog vuur enkele minuten in tot de saus de gewenste dikte heeft.
  8. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  9. Schenk de saus over de kip en strooi er de korianderblaadjes over.

Lekker met wilde rijst en sperziebonen.

Productie: Mirjam Bakker-van Dam. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx