Recept voor gevulde avocado
19 november 2012
De was avocado was populair en werd met allerlei machtige vis- en vleessalades gevuld. Nu is-ie er weer, maar dan met een lichte garnalensalade.
De was avocado was populair en werd met allerlei machtige vis- en vleessalades gevuld. Nu is-ie er weer, maar dan met een lichte garnalensalade.
Voorgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 100 g gepelde en gekookte jumbogarnalen
- 4 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 4 takjes basilicum, grof gehakt
- 6 takjes koriander, grof gehakt
- 2 rijpe avocado’s
Aan de slag!
- Meng in een kom de garnalen met de olijfolie, het citroensap, het basilicum en de koriander.
- Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de avocado’s over de lengte doormidden en verwijder de pit.
- Schep de garnalensalade in de holtes van de avocado. Lekker met stukjes stokbrood.
Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.