Placeholder

Recept voor groene aspergesalade met gembermayonaise

Romantisch diner? Probeer dit bijgerecht eens! Fun fact: de asperges en gember zijn tevens een afrodisiacum…

Romantisch diner? Probeer dit bijgerecht eens! Fun fact: de asperges en gember zijn tevens een afrodisiacum…

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g groene asperges
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 teen knoflook
  • 3 el mayonaise
  • 3 el zure room
  • 1 el gembersiroop
  • 3 el olie

Aan de slag!

  1. Breek de harde onderkanten van de asperges en was ze.
  2. Kook ze in ca. 15 minuten in ruim water met wat zout beetgaar.
  3. Maak intussen de gember schoon en rasp deze boven een kom.
  4. Pel de knoflook en knijp erboven uit.
  5. Roer de gember en knoflook door de mayonaise, zure room, gembersiroop en olie tot een romig geheel.
  6. Breng de saus op smaak met zout en peper. 
  7. Schenk de gember- mayonaise over de (warme) asperges.

Lekker bij een (gegrild) varkenshaasje en gebakken krieltjes.

Tip: je kunt ook 1 bolletje stemgember gebruiken in plaats van de verse gemberwortel.Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.