Recept voor groene aspergesalade met gembermayonaise
4 augustus 2011
Romantisch diner? Probeer dit bijgerecht eens! Fun fact: de asperges en gember zijn tevens een afrodisiacum…
Romantisch diner? Probeer dit bijgerecht eens! Fun fact: de asperges en gember zijn tevens een afrodisiacum…
Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g groene asperges
- 2 cm verse gemberwortel
- 1 teen knoflook
- 3 el mayonaise
- 3 el zure room
- 1 el gembersiroop
- 3 el olie
Aan de slag!
- Breek de harde onderkanten van de asperges en was ze.
- Kook ze in ca. 15 minuten in ruim water met wat zout beetgaar.
- Maak intussen de gember schoon en rasp deze boven een kom.
- Pel de knoflook en knijp erboven uit.
- Roer de gember en knoflook door de mayonaise, zure room, gembersiroop en olie tot een romig geheel.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Schenk de gember- mayonaise over de (warme) asperges.
Lekker bij een (gegrild) varkenshaasje en gebakken krieltjes.
Tip: je kunt ook 1 bolletje stemgember gebruiken in plaats van de verse gemberwortel.Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.