Recept voor groene groenten met basilicum
4 augustus 2011
Heerlijk en gezond, dit (bij)gerecht! Door alle groene groenten ziet deze maaltijd er ook nog eens heel leuk uit.
Heerlijk en gezond, dit (bij)gerecht! Door alle groene groenten ziet deze maaltijd er ook nog eens heel leuk uit.
Bijgerecht voor vier personen.
Boodschappenlijstje:
- 125 g puntasperges
- 200 g sugar snaps, schoongemaakt
- 200 g gesneden snijbonen
- 200 g sperziebonen, schoongemaakt
Voor de dressing:
- een handje basilicum, in reepjes
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 2 el olijfolie
- 1 el rode-wijnazijn
Extra: stoompan (of stoommand).
Aan de slag!
- Snijd de houtachtige onderkanten van de puntasperges af.
- Leg de asperges met de sugar snaps, snijbonen en sperziebonen in de stoominzet van de pan en stoom ze afgedekt in ca. 10 minuten beetgaar.
- Meng intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Schep de dressing meteen door de warme groenten en dien op.
Lekker bij gegrilde kip of vis.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.