Placeholder

Recept voor hartig taartje met fijne kruiden

Een prachtig verfijnd lentetaartje!

Een prachtig verfijnd lentetaartje!

Boodschappenlijstje:

  • 175 g bloem
  • 85 g koude boter, in blokjes
  • 4 eieren
  • 30 g gemengde verse kruiden, zoals bieslook, basilicum, koriander en dille
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 100 g doperwtjes (diepvries)
  • 75 g geraspte belegen kaas

Belangrijk: lage ronde taartvorm van 23 cm doorsnee, ingevet.

Aan de slag!

  1. Kneed in een kom de bloem met de boter, 1 ei en een mespunt zout tot een deeg.
  2. Maak er een dikke worst van, wikkel er plasticfolie omheen en laat de rol ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  4. Hak de helft van de kruiden fijn.
  5. Snijd het deeg in dunne plakjes en beleg er de taartvorm mee.
  6. Duw de stukjes deeg goed tegen elkaar aan, zodat de bodem en randen helemaal zijn bedekt.
  7. Klop in een kom de rest van de eieren met de slagroom en melk los.
  8. Meng er de bevroren doperwtjes, fijngesneden kruiden en kaas door.
  9. Voeg zout en peper toe.
  10. Schenk het eimengsel in de taartvorm.
  11. Bak de taart in de oven in ca. 35 minuten goudbruin.
  12. Laat de taart 5-10 minuten voor het aansnijden staan.
  13. Leg er de rest van de kruiden op.

Bereidingstijd: ca. 1 uur en 20 minuten, inclusief rust- en oventijd.

TIP: Je bent nog sneller klaar als je vier plakjes kant-en-klaar deeg voor hartige taart uit de diepvries gebruikt.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.