Recept voor hartig taartje met fijne kruiden
23 april 2012
Een prachtig verfijnd lentetaartje!
Een prachtig verfijnd lentetaartje!
Boodschappenlijstje:
- 175 g bloem
- 85 g koude boter, in blokjes
- 4 eieren
- 30 g gemengde verse kruiden, zoals bieslook, basilicum, koriander en dille
- 125 ml slagroom
- 125 ml melk
- 100 g doperwtjes (diepvries)
- 75 g geraspte belegen kaas
Belangrijk: lage ronde taartvorm van 23 cm doorsnee, ingevet.
Aan de slag!
- Kneed in een kom de bloem met de boter, 1 ei en een mespunt zout tot een deeg.
- Maak er een dikke worst van, wikkel er plasticfolie omheen en laat de rol ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Hak de helft van de kruiden fijn.
- Snijd het deeg in dunne plakjes en beleg er de taartvorm mee.
- Duw de stukjes deeg goed tegen elkaar aan, zodat de bodem en randen helemaal zijn bedekt.
- Klop in een kom de rest van de eieren met de slagroom en melk los.
- Meng er de bevroren doperwtjes, fijngesneden kruiden en kaas door.
- Voeg zout en peper toe.
- Schenk het eimengsel in de taartvorm.
- Bak de taart in de oven in ca. 35 minuten goudbruin.
- Laat de taart 5-10 minuten voor het aansnijden staan.
- Leg er de rest van de kruiden op.
Bereidingstijd: ca. 1 uur en 20 minuten, inclusief rust- en oventijd.
TIP: Je bent nog sneller klaar als je vier plakjes kant-en-klaar deeg voor hartige taart uit de diepvries gebruikt.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.