Recept voor hartige cake met olijven, feta en paprika
4 augustus 2011
Deze cake kun je heel goed een dag van tevoren maken. Leuk recept voor bij een lunch, High Tea, borrel of picknick.
Deze cake kun je heel goed een dag van tevoren maken. Leuk recept voor bij een lunch, High Tea, borrel of picknick.
Vegetarische hoofdgerecht of bijgerecht.
Boodschappenlijstje:
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder (10 gram)
- 4 eieren
- 50 ml melk
- 75 ml olijfolie
- 100 g groene of zwarte (knoflook)olijven zonder pit
- 150 gram feta, in kleine blokjes
- 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in kleine blokjes
- 1 el fijngehakte verse oregano of 2 tl gedroogde oregano.
Extra: cakeblik, ingevet en bodem bekleed met bakpapier.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom.
- Voeg achtereenvolgens de eieren, melk en olijfolie toe en klop alles tot een glad beslag.
- Meng er de olijven, feta, paprika en oregano door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het beslag in de cakevorm.
- Bak de cake in het midden van de oven in ca. 55 minuten gaar en goudbruin.
- Laat tot lauwwarm of koud afkoelen.
- Haal de cake uit de vorm en snijd er plakken van.
Lekker met een grote gemengde salade of als bijgerecht.
Bereidingstijd: 10 minuten, plus 35 minuten oventijd.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereodonh: Yvonne Jimmink. M.m.v. Dille & Kamille, Ikea, Nijhof en Studio bazar.