Recept voor hartige taart met zachtzoete ui, tonijn, kappertjes en Kalamata-olijven
10 september 2012
Zelfgemaakt en met een heerlijk knapperig randje. Deze hartige taart kun je makkelijk van tevoren al maken, daarna alleen nog even de oven in en aanvallen maar!
Zelfgemaakt en met een heerlijk knapperig randje. Deze hartige taart kun je makkelijk van tevoren al maken, daarna alleen nog even de oven in en aanvallen maar!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 9 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 2 el olijfolie
- 500 g uien, in dunne ringen
- 2 tl gedroogde tijm of 1 el verse tijmblaadjes
- 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt en in stukken
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- 12 grote kalamata-olijven, zonder pit
- versgemalen zwarte peper.
Extra: bakplaat, ingevet.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Verhit intussen de olie in een ruime pan en bak de uien op matig vuur ca. 15 minuten of tot ze heel zacht zijn – laat ze niet bruin kleuren.
- Voeg de tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
- Bekleed de bakplaat met de plakjes bladerdeeg, druk de naden goed aan.
- Verdeel de uien over het deeg.
- Leg de stukken tonijn erop.
- Strooi er de kappertjes en olijven over en maal er nog wat peper over.
- Bak de taart in de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd in stukken en serveer met een tomatensalade.
- Sprenkel vlak voor het opdienen wat olijfolie over de plaattaart.
Bereidingstijd: 30 minuten, plus ca. 20 minuten oventijd.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereodonh: Yvonne Jimmink. M.m.v. Dille & Kamille, Ikea, Nijhof en Studio bazar.