Recept voor hartige tomatensoep
11 april 2012
Een (ook voor kids) hartstikke makkelijk te maken soepje, met feestelijke croutons.
Een (ook voor kids) hartstikke makkelijk te maken soepje, met feestelijke croutons.
Voorgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 500 ml gezeefde tomaat
- 500 ml groentebouillon (tablet)
- 4 sneetjes witbrood
- 3 takjes verse basilicum, in reepjes
Extra nodig: uitsteekvormpje (hartje of bloem), broodrooster
Aan de slag!
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en bleekselderij 2 minuten.
- Voeg de gezeefde tomaat en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 10 minuten zachtjes koken en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Rooster intussen in de broodrooster de sneetjes brood goudbruin.
- Steek er met behulp van een uitsteekvorm hartjes of bloemen uit.
- Schenk de soep in kommen en leg in elke kom een crouton.
- Strooi er de basilicum over.
Recepten: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.