Recept voor Hollandse prikkers
4 augustus 2011
Als traktatie op een feestje, als hapje tijdens de borrel of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.
Als traktatie op een feestje, als hapje tijdens de borrel of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.
Voor 8 stuks
Boodschappenlijstje:
- 8 krielaardappeltjes met schil
- 16 peultjes, afgehaald
- 2 el olie
- 1/2 el (sherry)azijn
- 8 plakjes rookvlees
- 8 satéprikkers
Aan de slag!
- Kook de krielaardappeltjes in de schil in ca. 10 minuten gaar.
- Kook de peultjes in 5 minuten beetgaar.
- Roer ondertussen een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de warme krieltjes door de dressing en laat het afkoelen.
- Snijd een heel klein kapje van de krieltjes zodat ze kunnen staan.
- Leg op elk krielaardappeltje een beetje kruislings 2 peultjes, houd deze vast en steek deze, samen met een losjes tot roos gevormd plakje rookvlees vast met de satéprikker.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.