Placeholder

Recept voor Hollandse spruitjes op Chinese wijze

Lust je geen spruitjes? Dan heb je het vast nog nooit op deze manier gegeten! Spruitjes zijn nu op hun best, met dit recept geef je er een verrassende draai aan!

Lust je geen spruitjes? Dan heb je het vast nog nooit op deze manier gegeten! Spruitjes zijn nu op hun best, met dit recept geef je er een verrassende draai aan!

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g kleine spruitjes
  • 1 ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 2 el olie
  • 125 g spekjes
  • 2 appels
  • 3 el oestersaus
  • naar wens: allesbinder
  • 1/2 tl Chinees vijfkruidenpoeder

Aan de slag:

  1. Maak de spruitjes schoon en halveer eventueel grote exemplaren.
  2. Pel de ui en snijd hem in de lengte in reepjes.
  3. Pel de knoflook en hak hem fijn.
  4. Schil de gember en snijd hem in kleine stukjes.
  5. Verhit de olie in een wok of grote braadpan met deksel.
  6. Roerbak de ui, knoflook en gember met de spekblokjes.
  7. Schep de spruitjes erdoor en strooi er naar wens de Chinese kruiden over.
  8. Doe het deksel erop, schenk er 1 el water bij en laat het geheel afgedekt ca. 5 minuten smoren.
  9. Schil intussen de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd ze in stukjes.
  10. Doe de appel ook in de pan en verwarm het geheel nog ca. 5 minuten.
  11. Schenk er de oestersaus bij en 1/2 dl water.
  12. Bindt de saus naar wens met wat allesbinder.

Lekker met noodles en gebakken vis of kipfilet.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx