Recept voor honingkip
12 augustus 2012
Je staat er even voor in de keuken, maar dan heb je ook wat! Dit gerecht smaakt heerlijk en ziet er bovendien prachtig uit.
Je staat er even voor in de keuken, maar dan heb je ook wat! Dit gerecht smaakt heerlijk en ziet er bovendien prachtig uit.
Hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 kippenbouten
- 8 aardappels, schoongeboend
- 8 takjes tijm
- 3 el olijfolie
Voor de saus:
- 25 g boter
- 1 teen knoflook, geperst
- sap van 2 citroenen
- 2 el honing
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en leg ze op een bakplaat.
- Snijd de aardappels in stukken van 3-4 cm en leg ze samen met de takjes tijm tussen de kip.
- Besprenkel de kip en aardappels met olijfolie.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de kip en aardappels ca. 30 minuten.
- Smelt voor de saus intussen in een pannetje de boter met de knoflook.
- Voeg het citroensap en de honing toe en verwarm de saus 2-3 minuten op laag vuur.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de honing-citroensaus over de kip en aardappels op de bakplaat.
- Bak de kip nog 5 minuten in de oven.
- Dien op met gekookte sperziebonen of een grote groene salade.
Bereidingstijd: 45 minuten, inclusief oventijd.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.