Placeholder

Recept voor honingsalade met veldsla

Een frisse salade met een heerlijke honingdressing!

Een frisse salade met een heerlijke honingdressing!

Voor- of bijgerecht, 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 100 g veldsla
  • 1 mango, geschild en in reepjes
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 250 g cocktailgarnalen

Voor de dressing:

  • 3 limoenen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 teen knoflook, geperst

Aan de slag!

  1. Boen voor de dressing 1 limoen schoon en rasp er boven een kommetje met een fijne rasp de schil vanaf (alleen het groen).
  2. Pers de limoenen uit en meng het sap samen met de olie, honing en knoflook door het limoenrasp.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de veldsla, mango en ringen ui over borden of een grote schaal.
  5. Leg er de garnalen op en sprenkel er de dressing over.

Serveer met lekker brood.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.