Recept voor honingsalade met veldsla
13 september 2012
Een frisse salade met een heerlijke honingdressing!
Een frisse salade met een heerlijke honingdressing!
Voor- of bijgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 100 g veldsla
- 1 mango, geschild en in reepjes
- 1 rode ui, in dunne halve ringen
- 250 g cocktailgarnalen
Voor de dressing:
- 3 limoenen
- 3 el zonnebloemolie
- 1 el vloeibare honing
- 1 teen knoflook, geperst
Aan de slag!
- Boen voor de dressing 1 limoen schoon en rasp er boven een kommetje met een fijne rasp de schil vanaf (alleen het groen).
- Pers de limoenen uit en meng het sap samen met de olie, honing en knoflook door het limoenrasp.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de veldsla, mango en ringen ui over borden of een grote schaal.
- Leg er de garnalen op en sprenkel er de dressing over.
Serveer met lekker brood.
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.