Recept voor Indiase curry met garnalen, broccoli en paprika
4 augustus 2011
Een heerlijke Indiase currypasta, en ook nog eens zeer simpel te bereiden!
Een heerlijke Indiase currypasta, en ook nog eens zeer simpel te bereiden!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 el milde Indiase currypasta
- 500 g gepelde rauwe tijgergarnalen (diepvries), ontdooid
- 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
- 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in dunne repen
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- een handje cashewnoten
Aan de slag!
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en currypasta 1 minuut op matig vuur.
- Voeg de garnalen, broccoli en paprika toe en bak ze al omscheppend 1 minuut mee.
- Schenk de kokosmelk in de pan en schep alles goed om.
- Laat de curry op matig vuur ca. 5 minuten koken.
- Strooi er de cashewnoten over.
Serveer met rijst of naanbrood en een komkommersalade.Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof woonwarenhuis, Zara-home.