Recept voor Indiase viscurry met yoghurt
4 augustus 2011
Dit recept is makkelijk en snel klaar; de curry bijzonder en vol van smaak, maar toch gezond en slank.
Dit recept is makkelijk en snel klaar; de curry bijzonder en vol van smaak, maar toch gezond en slank.
Hoofdgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 el zonnebloemolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 el Indiase currypasta (pot)
- 600 g stevige witvisfilet (bijv. zeewolf), in grove stukken
- 200 ml kokosmelk
- 200 g peultjes, schoongemaakt
- 200 g doperwten (diepvries)
- 150 ml yoghurt
- 3 el fijngehakte verse koriander
Aan de slag!
- Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en currypasta 1 minuut.
- Leg de vis erbij en schenk de kokosmelk in de wok.
- Voeg de peultjes en doperwten toe en laat alles 10 minuten afgedekt sudderen.
- Schep de stukken vis uit de pan en meng de yoghurt door de saus.
- Leg de vis weer terug in de pan en verwarm alles nog 1 minuut.
- Strooi er de koriander over.
Serveer met een komkommersalade en basmatirijst.