Recept voor Indische sambal goreng telor in kokossaus met paksoi
4 augustus 2011
Een bord bomvol smaken, dat krijg je als je dit vegetarische gerecht maakt. Een tikje pittig, maar heerlijk rijk aan smaak. Met wat rijst een gezonde en voedzame maaltijd.
Een bord bomvol smaken, dat krijg je als je dit vegetarische gerecht maakt. Een tikje pittig, maar heerlijk rijk aan smaak. Met wat rijst een gezonde en voedzame maaltijd.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 8 eieren
- 1 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 zakje boemboe sambal goreng (bijv. Toko Lien, Conimex of Kokki Djawa)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 struik paksoi, in grove stukken
- 2 el gebakken uitjes (kant-en-klaar)
- evt. 2 el fijngesneden bladselderij
Aan de slag!
- Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
- Spoel ze onder koud stromend water.
- Pel en halveer de eieren.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg de inhoud van het zakje boemboe toe en bak alles 1 minuut.
- Schenk de kokosmelk erbij en laat de saus op zacht vuur ca. 10 minuten sudderen.
- Breng intussen een pan met water en wat zout aan de kook.
- Leg de halve eieren in de kokossaus en laat ze 2-3 minuten sudderen.
- Kook de paksoi in de pan met water in 1-2 minuten beetgaar.
- Giet de paksoi af en verdeel de groenten over diepe borden.
- Schep de eieren met saus erop.
- Strooi er de gebakken uitjes en eventueel de bladselderij over.
Lekker met basmatirijst en kroepoek.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, & Klevering-zuid, Ikea, Nijhof en Zara-home.