Placeholder

Japanse noedels met broccoli en cashewnoten

De cashewnoten maken dit gerecht lekker knapperig en broccoli en prei zijn op hun best in november.

De cashewnoten maken dit gerecht lekker knapperig en broccoli en prei zijn op hun best in november.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g kipfilet, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 100 ml teriyakisaus
  • 250 g eiermie
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 stengel prei, in ringen
  • 50 g cashewnoten, grof gehakt

Aan de slag!

  1. Meng de reepjes kip in een kom met de helft van de knoflook, de helft van de gember en 50 ml teriyakisaus
  2. Laat de kip minimaal 15 minuten marineren
  3. Kook intussen de mie volgens de gebruiksaanwijzing
  4. Kook in een andere pan de roosjes broccoli met wat zout in ca. 4 minuten beetgaar
  5. De mie en broccoli afgieten en daarna afspoelen onder koud stromend water
  6. Goed laten uitlekken in een vergiet
  7. Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes kip ca. 4 minuten
  8. Schep ze uit de pan en leg ze op een bord
  9. Voeg de prei met de rest van de knoflook en gember toe en roerbak ze 2-3 minuten
  10. Voeg de mie, broccoli, kip en nog 50 ml teriyakisaus toe en roerbak alles nog ca. 2 minuten
  11. Breng op smaak met peper en strooi cashewnoten over het geheel heen.

Bereidingstijd: 30 minuten, inclusief marineren.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bijdedames, Nijhof, Studio bazar.