Recept voor kaneelspiralen met cacao
10 juni 2012
Lekker als ontbijt of tussendoortje.
Lekker als ontbijt of tussendoortje.
Ontbijtgerecht, 18 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
- 4 el kristalsuiker
- 1 el cacao
- 1 el kaneel
Extra nodig: bakpapier.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Plak 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar door ze 1 cm te laten overlappen en de naad goed aan te duwen.
- Doe dit ook met de andere plakjes deeg, zodat je in totaal 3 langwerpige stroken hebt.
- Meng in een kommetje de suiker met de cacao en kaneel.
- Strooi dit mengsel gelijkmatig over de stroken bladerdeeg.
- Rol aan de korte kant op en snijd elke rol in 6 dunne plakjes.
- Leg de plakjes plat op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin en gaar (keer de broodjes als de onderkant te snel bruin wordt halverwege de baktijd).
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
Smullen maar.
Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.