Placeholder

Kip in groene currysaus

De basis voor veel Thaise gerechten is currypasta. Een mengsel van pittige pepertjes met knoflook en kruiden.

De basis voor veel Thaise gerechten is currypasta. Een mengsel van pittige pepertjes met knoflook en kruiden.

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 groene pepers
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1 tl serehpoeder
  • 1 tl djahe (gemberpoeder)
  • 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 1/2 tl djinten (gemalen komijnzaad)
  • 1 tl trassi (garnalenpasta, verkrijgbaar bij toko)
  • 2 el (arachide)olie
  • Voor het kipgerecht:
  • 500 g kipfilet
  • 2 el olie
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 1 el vissaus
  • 15 g koriander

Aan de slag!

Currypasta:

  • Was en halveer de pepers in de lengte en ontdoe ze van de zaadlijsten, snijd ze daarna in dunne repen
  • Pel de knoflook en snijd deze fijn
  • Maak de bosui schoon en snijd ze in stukjes
  • Stamp de pepers, knoflook en bosui tot vochtige massa
  • Voeg sereh, djahe, ketoembar, djinten en trassi toe en roer tot samenhangend mengsel
  • Roer de olie erdoor.

Kipcurry:

  • Snijd de kip in grote dobbelstenen
  • Verhit de olie en bak de curry tot deze geur afgeeft
  • Voeg de kip toe en bak deze al omscheppend ca. 5 minuten
  • Roer de kokosmelk erdoor en laat de kip op zacht vuur nog ca. 3 minuten sudderen
  • Rooster intussen de noten goudbruin
  • Bestrooi ze van het vuur af met zout
  • Roer de vissaus door de kip en bestrooi met noten en koriander.

Lekker met (jasmijn)rijst en seizoensgroente sperziebonen.

Tip: Deze saus smaakt ook verrukkelijk met een moot kabeljauwfilet.

Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.