Placeholder

Recept voor kip met azijn

Lekker Italiaans voor op de dinsdag!

Lekker Italiaans voor op de dinsdag!

Sappige kipfilets in een balsamico-tomatensaus met paprika.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 rode paprika’s, zaadjes verwijderd en in repen
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 50 ml balsamico-azijn
  • een handje basilicumblaadjes

Aan de slag!

  1. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de kipfilets rondom bruin aan.
  2. Neem ze even uit de pan.
  3. Bak de ui en knoflook 1 minuut in het bakvet.
  4. Voeg de repen paprika toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee.
  5. Leg de kipfilets weer in de pan en voeg de tomatenblokjes en azijn toe.
  6. Zet het vuur laag en laat alles 10-12 minuten zachtjes sudderen.
  7. Breng op smaak met zout en peper en strooi er de basilicum over.
  8. Lekker met een groene salade en gebakken aardappeltjes of lekker brood.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk, m.m.v. Nijhof, Studio bazar.