Recept voor kip met azijn
12 februari 2013
Lekker Italiaans voor op de dinsdag!
Lekker Italiaans voor op de dinsdag!
Sappige kipfilets in een balsamico-tomatensaus met paprika.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 4 kipfilets
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 rode paprika’s, zaadjes verwijderd en in repen
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 50 ml balsamico-azijn
- een handje basilicumblaadjes
Aan de slag!
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de kipfilets rondom bruin aan.
- Neem ze even uit de pan.
- Bak de ui en knoflook 1 minuut in het bakvet.
- Voeg de repen paprika toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee.
- Leg de kipfilets weer in de pan en voeg de tomatenblokjes en azijn toe.
- Zet het vuur laag en laat alles 10-12 minuten zachtjes sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper en strooi er de basilicum over.
- Lekker met een groene salade en gebakken aardappeltjes of lekker brood.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk, m.m.v. Nijhof, Studio bazar.