Placeholder

Recept voor kip met zout-peperkorst en wortel-paprikasalade

Recept voor lekkere kip, maar de ster in dit gerecht is de wortelsalade, want (winter)wortels zijn nu op hun best!

Recept voor lekkere kip, maar de ster in dit gerecht is de wortelsalade, want (winter)wortels zijn nu op hun best!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 kippenbouten
  • 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes
  • 1 el gemengde of zwarte peperkorrels
  • 1 el grof zeezout
  • 1 el olijfolie

Voor de salade:

  • 3 bosuitjes, in dunne ringen
  • 2 el witte-wijnazijn
  • 450 g wortel, geraspt
  • 2 rode paprika’s, zaadjes verwijderd en in dunne repen
  • handvol (blad)peterselie, fijngehakt
  • 6 el olie

Extra: vijzel.

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak met een mes kleine inkepingen in de kippenbouten en duw er de plakjes knoflook in.
  3. Wrijf in een vijzel de peperkorrels grof.
  4. Meng er het zeezout door.
  5. Bestrijk de bouten met olie.
  6. Verdeel het zout-en-pepermengsel over de velkant van de bouten.
  7. Leg ze op een bakplaat of in een braadslee met de velkant naar boven en rooster ze ca. 50 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  8. De zout-en-peperkorst ziet er mooi uit en geeft meer smaak aan het kippenvlees, maar je eet de korst niet op.

Maak intussen de salade, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

  1. Meng in een schaal de uitjes met de azijn en laat 5 minuten marineren.
  2. Meng er dan de wortel, paprika, peterselie en olie door.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de kip met de salade.
  5. Leg eventueel nog wat ongeschilde partjes aardappel om de kip heen
  6. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze in de oven mee.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten, plus ca. 50 minuten oventijd.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereding: Yvonne Jimmink. M.m.v. Dille&Kamille, Ikea, Nijhof en Studio bazar.