Placeholder

Recept voor kipfilet met romige peper-portsaus

Maak indruk op je gasten met deze overheerlijke kipfilet met romige peper-portsaus. Binnen 25 minuten heb je jouw hoofdgerecht op tafel staan!

Maak indruk op je gasten met deze overheerlijke kipfilet met romige peper-portsaus. Binnen 25 minuten heb je jouw hoofdgerecht op tafel staan!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 50 ml witte port
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 250 ml slagroom
  • 125 ml kippenbouillon
  • 2 el groene peperkorrels op azijn (potje)
  • 4 takjes tijm

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin aan. Neem ze even uit de pan en leg ze op een bord.
  2. Blus het bakvet af met de port.
  3. Voeg de knoflook, slagroom, bouillon, peperkorrels, tijm en wat zout toe en breng alles zachtjes aan de kook.
  4. Zet het vuur lager en leg de kipfilets terug in de pan.
  5. Laat de filets op matig vuur in ca. 10 minuten in de saus gaar sudderen.
  6. Neem ze uit de pan en kook de saus op een hoog vuur nog een beetje in tot het de gewenste dikte heeft.

Bereidingstip: Lekker met aardappeltjes uit de oven en gekookte sperziebonen.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: At-Home, Ikea, Nijhof en Studio bazar.