Recept voor kipfilet met romige peper-portsaus
26 september 2012
Maak indruk op je gasten met deze overheerlijke kipfilet met romige peper-portsaus. Binnen 25 minuten heb je jouw hoofdgerecht op tafel staan!
Maak indruk op je gasten met deze overheerlijke kipfilet met romige peper-portsaus. Binnen 25 minuten heb je jouw hoofdgerecht op tafel staan!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 4 kipfilets
- 50 ml witte port
- 1 teen knoflook, geperst
- 250 ml slagroom
- 125 ml kippenbouillon
- 2 el groene peperkorrels op azijn (potje)
- 4 takjes tijm
Aan de slag!
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin aan. Neem ze even uit de pan en leg ze op een bord.
- Blus het bakvet af met de port.
- Voeg de knoflook, slagroom, bouillon, peperkorrels, tijm en wat zout toe en breng alles zachtjes aan de kook.
- Zet het vuur lager en leg de kipfilets terug in de pan.
- Laat de filets op matig vuur in ca. 10 minuten in de saus gaar sudderen.
- Neem ze uit de pan en kook de saus op een hoog vuur nog een beetje in tot het de gewenste dikte heeft.
Bereidingstip: Lekker met aardappeltjes uit de oven en gekookte sperziebonen.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: At-Home, Ikea, Nijhof en Studio bazar.