Recept voor kippenpootjes in tomatensaus
4 augustus 2011
Lekker makkelijk, de kip stooft in dit recept langzaam gaar in de tomatensaus, daar heb je verder weinig omkijken naar.
Lekker makkelijk, de kip stooft in dit recept langzaam gaar in de tomatensaus, daar heb je verder weinig omkijken naar.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijst:
- 8 drumsticks
- 1 el olijfolie
- 125 g magere spekblokjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 tl gedroogde oregano
Aan de slag!
- Verwarm de olie in een ruime braadpan en bak de spekblokjes goudbruin.
- Neem ze met een schuimspaan uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de drumsticks rondom bruin aan.
- Leg ze even op een bord.
- Voeg de knoflook en ui toe en fruit ca. 2 minuten.
- Leg de kip weer in de pan en voeg de inhoud van het blik tomaten en de oregano toe.
- Voeg 100 ml heet water toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de kippenpootjes afgedekt in ca. 30 minuten gaarstoven; voeg halverwege de gebakken spekblokjes toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de drumsticks met rijst of pasta en gekookte sperziebonen.
Bereidingstijd: ca. 45 minuten.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacquline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Hema, Ikea, Nijhof Woonwarenhuis, Studio Bazar, Zara Home.