Recept voor klassieke kaasfondue
4 augustus 2011
Geen zoveel-gangen-diner, maar lekker met z’n allen rond een grote pan kaasfondue. De klassieke Zwitserse kaasfondue is zelfgemaakt natuurlijk het lekkerst.
Geen zoveel-gangen-diner, maar lekker met z’n allen rond een grote pan kaasfondue. De klassieke Zwitserse kaasfondue is zelfgemaakt natuurlijk het lekkerst.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 teen knoflook, gepeld
- 4 dl droge witte wijn
- 300 g emmentaler, geraspt
- 300 g gruyère, geraspt
- 2 el maïzena
- 3 el kirsch
- een snufje nootmuskaat
Aan de slag!
- Snijd de knoflook doormidden en wrijf er de binnenkant van een vuurvaste fonduepan mee in.
- Verwarm de wijn en laat er de kazen in porties en al roerend in smelten.
- Los in een kommetje de maïzena op in de kirsch.
- Meng dit door het kaasmengsel en voeg de nootmuskaat toe.
- Laat de fondue nog 2-3 minuten zachtjes koken tot hij mooi dik is.
- Breng op smaak met peper.
- Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel.
DIPTIP: Stukjes stokbrood, beetgaar gekookte stukjes bosui, gekookte partjes venkel, kerstomaatjes, beetgaar gekookte worteltjes, pitloze druiven.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.