Placeholder

Recept voor knapperige rolletjes met feta

De courgette, munt en feta combineren super in dit recept. Warm het lekkerst!

De courgette, munt en feta combineren super in dit recept. Warm het lekkerst!

Snack, 15 stuks.

Boodschappenlijstje:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 g courgette, in kleine blokjes
  • een mespunt gemalen geelwortel
  • 100 g fetakaas, in kleine blokjes
  • 4 takjes munt, blaadjes fijngehakt
  • 5 vellen filodeeg (diepvries), ontdooidolie om te bestrijken
  • 1 el sesamzaad

Extra nodig: bakpapier.Verwarm de oven voor op 200ºC.

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 minuut.
  2. Voeg de courgette en geelwortel toe en bak alles in ca. 3 minuten.
  3. Meng de feta en munt erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de vellen filodeeg over de breedte in 3 gelijke repen.
  5. Dek het deeg waarmee je niet werkt met een vochtige doek af om uitdroging te voorkomen.
  6. Bestrijk de randen van een reep deeg dun met olie.
  7. Schep op de smalle kant van een reep 1 eetlepel van het courgettemengsel.
  8. Vouw de zijkanten over de vulling en rol het deeg over de vulling heen op, zodat je een rolletje krijgt.
  9. Plak de rand met een beetje olie dicht.
  10. Maak op dezelfde wijze de overige rolletjes.
  11. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met olie en strooi er een beetje sesamzaad over.
  12. Bak ze in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat in 15 tot 20 minuten goudbruin.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.