Recept voor knapperige salade met sinaasappel, spek en pistachenoten
31 januari 2013
Een heerlijke, frisse salade is altijd goed als voorgerecht of als bijgerecht. Daarnaast kan het ook nog eens heel gezond zijn!
Een heerlijke, frisse salade is altijd goed als voorgerecht of als bijgerecht. Daarnaast kan het ook nog eens heel gezond zijn!
Voor- of bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 100 g ontbijtspek, in plakjes
- 1 sinaasappel
- 2 avocado’s
- 300 g verse spinazie (panklaar)
- 40 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
Voor de dressing:
- 1 schoongeboende (biologische) sinaasappel
- 6 el olijfolie
- 1 el grove mosterd
Aan de slag!
- Bak in een antiaanbakpan de plakjes spek goudbruin en knapperig.
- Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
- Rasp voor de dressing de helft van de sinaasappelschil met een fijne rasp (alleen het oranje).
- Pers de sinaasappel uit.
- Meng voor de dressing het sinaasappelrasp en -sap met de olie en mosterd.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schil voor de salade de sinaasappel, verwijder het wit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Pel de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
- Meng in een schaal de spinazie met de dressing, schep voorzichtig het spek, de stukjes avocado en sinaasappel erdoor.
- Of verdeel de spinazie over vier diepe borden en leg de rest van de ingrediënten erop.
- Strooi de pistachenoten erover. Lekker met ciabatta.
Bereidingstijd: ca. 15-20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof en Studio bazar.