Recept voor knoflookchampignons met amandelen en citroen
12 april 2012
Een retro hapje dat het op borrels en feestjes nog altijd goed doet.
Een retro hapje dat het op borrels en feestjes nog altijd goed doet.
Hapje voor 4-6 personen.
Boodschappenlijstje
- 500 g grote kastanjechampignons
- 100 g roomboter, op kamertemperatuur
- 2 tenen knoflook, geperst
- geraspte schil van 1 onbespoten citroen (alleen het geel)
- 3 el fijngehakte peterselie
- 3 el amandelschaafsel
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwijder de steeltjes van de champignons en veeg de hoedjes met keukenpapier schoon.
- Roer in een kommetje de boter met de knoflook, het citroenrasp en 2 el peterselie door elkaar.
- Voeg zout en peper toe.
- Vul de uitholling van de champignons met de knoflookboter en zet ze naast elkaar met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.
- Strooi over elke champignon een beetje amandelschaafsel.
- Bak 10-15 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
- Neem uit de oven en strooi er de rest van de peterselie over.
- Dien op met leuke cocktailprikkers en lekker brood.
- Bereidingstijd: 10 minuten, plus 10-15 minuten bakken.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar.