Placeholder

Recept voor knoflookgarnalen met saffraan-aïoli

Grote gebakken garnalen met veel knoflook. Een gerecht voor échte lekkerbekken!

Grote gebakken garnalen met veel knoflook. Een gerecht voor échte lekkerbekken!

Voorgerecht, voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 10 saffraandraadjes
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 8 el mayonaise
  • 2 el olijfolie
  • 500 g gepelde reuzengarnalen (diepvries), ontdooid
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen, in partjes

Aan de slag!

  1. Week de saffraan in 2 el kokend water.
  2. Meng de oplossing samen met 1 geperste teen knoflook door de mayonaise.
  3. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  4. Verhit de olie in een ruime pan of wok en bak de garnalen op een hoog vuur al omscheppend 6-7 minuten tot ze gaar zijn; bak de laatste minuut de rest van de knoflook en peterselie mee.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Serveer de garnalen met de aïoli en citroen.

TIP: Lekker met stokbrood.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Isabelle van der Horst. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.