Recept voor knoflookgarnalen met saffraan-aïoli
21 augustus 2012
Grote gebakken garnalen met veel knoflook. Een gerecht voor échte lekkerbekken!
Grote gebakken garnalen met veel knoflook. Een gerecht voor échte lekkerbekken!
Voorgerecht, voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 10 saffraandraadjes
- 3 tenen knoflook, uitgeperst
- 8 el mayonaise
- 2 el olijfolie
- 500 g gepelde reuzengarnalen (diepvries), ontdooid
- 3 takjes peterselie, fijngehakt
- 1 citroen, in partjes
Aan de slag!
- Week de saffraan in 2 el kokend water.
- Meng de oplossing samen met 1 geperste teen knoflook door de mayonaise.
- Dep de garnalen droog met keukenpapier.
- Verhit de olie in een ruime pan of wok en bak de garnalen op een hoog vuur al omscheppend 6-7 minuten tot ze gaar zijn; bak de laatste minuut de rest van de knoflook en peterselie mee.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de garnalen met de aïoli en citroen.
TIP: Lekker met stokbrood.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Isabelle van der Horst. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.