Recept voor komkommer-muntraita
4 augustus 2011
In India worden bij de maaltijd bijna altijd raita’s opgediend. Deze raita houdt het midden tussen een salade en een saus. Het smaakt heerlijk bij de lamsburgers met kardemom, maar is ook als dip bij brood (bijvoorbeeld naan) erg lekker.
In India worden bij de maaltijd bijna altijd raita’s opgediend. Deze raita houdt het midden tussen een salade en een saus. Het smaakt heerlijk bij de lamsburgers met kardemom, maar is ook als dip bij brood (bijvoorbeeld naan) erg lekker.
Bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 komkommer
- 3 dl volle yoghurt of Griekse yoghurt
- 3-4 takjes verse munt, blaadjes fijngehak
- een mespunt cayennepeper
- 1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
- een halve tl gemalen komijn
Aan de slag!
- Schil de komkommer.
- Halveer hem over de lengte en ris er met een theelepel de zaadlijsten uit.
- Rasp het overblijfsel boven een kom met een grove rasp.
- Meng er 1 theelepel zout door en laat het mengsel in een zeef ongeveer 10 minuten boven een kom uitlekken.
- Druk het vocht er met een pollepel goed uit.
- Meng de komkommer in een kom met de yoghurt, munt, cayennepeper, gember en komijn.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Cyn Ferdinandus.