Recept voor komkommerdrank met yoghurt en munt
25 februari 2013
Veel gesnoept in het weekend? Je start de week lekker gezond met dit heerlijke drankje.
Veel gesnoept in het weekend? Je start de week lekker gezond met dit heerlijke drankje.
Drankje voor 4 personen.
Booschappenlijstje:
- 1 komkommer
- 500 ml Griekse of Turkse yoghurt
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el fijngehakte verse munt
- 1 el fijngehakte dille
- evt. chiliolie om te besprenkelen
Extra: fijne rasp.
Aan de slag!
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden en ris er met een theelepel de zaadlijsten uit.
- Rasp de komkommer met schil en al fijn – vang het sap op.
- Meng in een schenkkan het komkommerraspsel en -sap met de yoghurt, knoflook, munt, dille en 1 tl zout.
- Verdun het mengsel met 150 ml ijskoud water.
- Laat de drank in de koelkast in minimaal 1 uur ijskoud worden.
- Schenk de drank in kleine glaasjes en sprenkel er eventueel de chiliolie over.
- Geef er eventueel kleine lepels bij.
- Je kunt er in plaats van een drank ook een dip van maken, schenk er dan geen koud water bij.
Bereidingstijd: 10 minuten, plus koelen.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof woonwarenhuis, Zara-home.