Placeholder

Recept voor komkommerlinten met zalm en limoen

Licht en zomers voorgerecht. Heerlijk fris door de komkommer. Dit recept is heel makkelijk en snel klaar!

Licht en zomers voorgerecht. Heerlijk fris door de komkommer. Dit recept is heel makkelijk en snel klaar!

Voorgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 250 g zalmfilet of zalmforel
  • 1 (biologische) limoen, schoongeboend
  • 125 ml zure room
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen
  • 1 komkommer
  • 2 el olijfolie
  • 5 takjes dille, grof gehakt

Aan de slag!

  1. Snijd de rauwe zalm of zalmforel in blokjes van 1 cm.
  2. Rasp boven een kommetje de groene schil van de limoen af.
  3. Meng het raspsel met de zure room en zet tot gebruik in de koelkast.
  4. Pers de limoen uit en meng het sap met de blokjes vis.
  5. Schep er ook de bosuitjes door en laat de vis in de koelkast minimaal 15 minuten marineren.
  6. Schil de komkommer en schaaf het vruchtvlees met een kaasschaaf in lange dunne linten.
  7. Meng de linten door de blokjes vis en ui.
  8. Schep er voorzichtig de olijfolie en dille door en breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de komkommersalade over vier borden en schep op elke salade wat limoenroom.
  10. Serveer er toast met boter bij.

Bereidingstijd: 10 minuten, plus 15 minuten marineren.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof woonwarenhuis, Zara-home.