Koud soepje met Hollandse garnalen.
4 augustus 2011
Lekker soepje, fris en zo klaar!
Lekker soepje, fris en zo klaar!
Lunch- of voorgerecht, 4-6 personen.
1 kleine komkommer, geschild
2 rijpe avocado’s, geschild en pit verwijderd
5 dl koude groentebouillon
1 bekertje zure room
1-2 el citroensap
125 g Hollandse garnalen
2 el fijngehakte basilicum
Extra: staafmixer of keukenmachine
Aan de slag!
Snijd de komkommer over de lengte doormidden * Rits met een theelepel de zaadjes uit de komkommer * Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes * Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de avocado’s met de helft van de komkommerblokjes, de groentebouillon en zure room * Breng de soep op smaak met citroensap, zout en peper * Laat de soep afgedekt in de koelkast in 2-3 uur heel koud worden * Meng in een kom de rest van de blokjes komkommer met de garnalen en basilicum * Breng op smaak met versgemalen peper * Roer de avocadosoep door en verdeel de soep over kommetjes of glaasjes * Schep in het midden van de soep een bergje van het garnalenmengsel.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus wachttijd.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Ikea, Klevering, Nijhof en Studio bazar.