Recept voor labab van komkommer
17 mei 2012
Een klassieker uit de Indonesische keuken is lalab: rauwe groenten met een bijpassende saus.
Een klassieker uit de Indonesische keuken is lalab: rauwe groenten met een bijpassende saus.
Bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
Voor de saus:
- 1 teen knoflook
- 2 tl sambal badjak
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 1 limoen
- 2 el ketjap manis
- 2 tl zonnebloemolie
Voor de salade:
- 1 komkommer
Aan de slag!
Saus:
- Pel de knoflook.
- Stamp de knoflook, sambal en bruine basterdsuiker tot een samenhangend mengsel.
- Pers de limoen uit en roer het sap, samen met de ketjap en olie door het mengsel.
Salade:
- Schil de komkommer en snijd deze in lengte in vieren.
- Verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de staven in stukjes van ca. 5 cm.
- Roer de komkommer door de saus.
Lekker bij sateh.
Tip: in plaats van komkommer kun je ook tomaten, taugé of witte kool door de saus scheppen. Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.