Recept voor lamsburgers met kardemom
25 mei 2012
Kardemom is een geurige specerij met een uitgesproken smaak die veel in de Indiase keuken wordt gebruikt. Kun je geen kardemom vinden, voeg dan kaneel of piment toe. Anders van smaak, maar ook heel lekker.
Kardemom is een geurige specerij met een uitgesproken smaak die veel in de Indiase keuken wordt gebruikt. Kun je geen kardemom vinden, voeg dan kaneel of piment toe. Anders van smaak, maar ook heel lekker.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g lamsgehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 0,5 tl gemalen kardemom
- 5 takjes koriander, fijngehakt• een mespunt cayennepeper
- 2-3 el olie
Aan de slag!
- Pureer in een keukenmachine het gehakt met de knoflook, ui, gember, kardemom, koriander en cayennepeper.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties en draai hier balletjes van.
- Druk de balletjes met de palm van je hand iets platter tot je burgers hebt.
- Verhit de olie in een ruime anti-aanbakpan en bak het vlees in ca. 3 minuten per kant bruin en gaar.
Lekker met de komkommer-muntraita.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Cyn Ferdinandus.