Recept voor lauwe spinazie-yoghurtsalade
18 mei 2012
Eenvoudig maar lekker. Het beste resultaat krijg je met jonge, wilde spinazie, maar gewone bladspinazie volstaat ook.
Eenvoudig maar lekker. Het beste resultaat krijg je met jonge, wilde spinazie, maar gewone bladspinazie volstaat ook.
Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 150 ml Griekse of Turkse yoghurt
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 600 g verse (wilde) spinazie
Aan de slag!
- Meng in een kommetje de yoghurt met de knoflook en koriander.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Was de spinazie en verwijder bij wilde spinazie de harde stelen.
- Leg de spinazie in een grote kom (of een schone afwasteil) en schenk er zoveel kokend water op tot de spinazie net onder staat.
- Laat de groente 1 minuut slinken; de spinazie moet nog wel beet hebben.
- Schep de spinazie met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken in een vergiet.
- Doe de spinazie in een schaal en meng er direct het yoghurtmengsel door.
- Lauwwarm is deze salade het lekkerst.
Serveer met warm pitabrood.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.