Recept voor lauwwarme aardappelsalade met citroendressing
28 november 2012
Deze salade met aardappel is door de dressing op basis van citroen en yoghurtmayonaise heel fris van smaak. Lekker voor erbij!
Deze salade met aardappel is door de dressing op basis van citroen en yoghurtmayonaise heel fris van smaak. Lekker voor erbij!
Maaltijdsalade voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 citroen
- 4 el yoghurtmayonaise
- 2 el yoghurt
- 4 struikjes witlof
- 2 appels
- 800 g aardappels
- 200 g peultjes, afgehaald
- 250 g magere spekreepjes
- 2 tl gedroogde dragon
- 75 g veldsla
Aan de slag!
- Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil eraf (alleen het geel).
- Snijd de citroen doormidden en pers 1 citroenhelft uit.
- Meng in een kommetje de citroenrasp met het citroensap, de yoghurtmayonaise en de yoghurt.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de onderkanten van de struikjes witlof af en haal de blaadjes los.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ca. 2 cm.
- Kook de aardappels in een pan met kokend water met wat zout in ca. 8 minuten beetgaar.
- Kook de peultjes de laatste 2 minuten mee.
- Bak intussen in een koekenpan de spekjes in ca. 4 minuten goudbruin; voeg de laatste minuut de dragon toe.
- Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Laat de aardappelblokjes en peultjes in een vergiet uitlekken.
- Schep ze warm door de citroendressing.
- Meng er het witlof, appel en veldsla door en strooi er de dragonspekjes over.
- Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk