Recept voor lekker vullende soep met aardappels, broccoli en chorizo
5 oktober 2012
Deze maaltijdsoep smaakt extra lekker als het buiten koud en regenachtig is! Kruip lekker op de bank en warm je handen op met deze warme kom met heerlijke soep. Eet smakelijk!
Deze maaltijdsoep smaakt extra lekker als het buiten koud en regenachtig is! Kruip lekker op de bank en warm je handen op met deze warme kom met heerlijke soep. Eet smakelijk!
Maaltijdsoep voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 el olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 500 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
- 1,25 liter kippenbouillon (van tablet)
- 500 g broccoli, in roosjes
- 1 chorizoworst (ca. 250 g), in dunne plakjes.
Extra: staafmixer.
Aan de slag!
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 1 minuut.
- Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en breng alles aan de kook.
- Kook de aardappelblokjes 5 minuten.
- Voeg de broccoliroosjes toe en laat de soep ca. 10 minuten zacht koken tot de broccoli en aardappels gaar zijn.
- Schep met een schuimspaan ongeveer een derde van de broccoliroosjes en aardappelblokjes uit de pan.
- Pureer de rest van de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de achtergehouden aardappel en broccoli weer terug in de soep.
- Bak de plakjes chorizo in een droge koekenpan licht goudbruin.
- Verdeel de soep over diepe borden of kommen en verdeel er de gebakken chorizo over.
- Lekker met bruin stokbrood.
- Ook lekker: voeg als de soep klaar is, een paar druppeltjes bakvet van de chorizo toe.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof en Studio bazar.