Placeholder

Makkelijk vegetarische curry

Snel en gezond. Deze curry met spinazie, zoete aardappel en kikkererwten vult goed en is ook nog eens heel lekker!

Snel en gezond. Deze curry met spinazie, zoete aardappel en kikkererwten vult goed en is ook nog eens heel lekker!

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el Indiase currypasta (uit pot)
  • 400 g zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 4-8 pitabroodjes
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 400 g wilde spinazie (panklaar)

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui 2-3 minuten
  2. Voeg de knoflook en currypasta toe en bak 30 seconden mee
  3. Meng de aardappels erdoor en schenk de kokosmelk erbij
  4. Voeg een scheutje water toe en laat de aardappels afgedekt 10-15 minuten op matig vuur gaar sudderen
  5. Rooster intussen in een broodrooster de pitabroodjes goudbruin
  6. Meng de kikkererwten en spinazie door het aardappelmengsel en roer tot de spinazie is geslonken.
  7. Serveer met de pitabroodjes.

Lekker met een komkommersalade.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof en Studio bazar.