Recept voor mangofool
26 mei 2012
Een makkelijk én feestelijk toetje. Gemaakt met een biologische of een Max Havelaar-mango.
Een makkelijk én feestelijk toetje. Gemaakt met een biologische of een Max Havelaar-mango.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenslijstje:
- 1 rijpe biologische of Max Havelaar mango
- sap en rasp van 1 biologische limoen
- 2 el kristalsuiker
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el ongezouten pistachenoten, grof gehakt
Extra: keukenmachine of staafmixer.
Aan de slag!
- Schil de mango, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Meng er het limoensap en de suiker door.
- Klop in een kom de slagroom samen met de vanillesuiker stijf.
- Meng er het limoenrasp door.
- Maak in mooie glazen lagen met de slagroom en de mangopuree.
- Garneer met de pistachenoten.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Goran Todorovic.