Placeholder

Recept voor mangofool

Een makkelijk én feestelijk toetje. Gemaakt met een biologische of een Max Havelaar-mango.

Een makkelijk én feestelijk toetje. Gemaakt met een biologische of een Max Havelaar-mango.

Nagerecht voor 4 personen.

Boodschappenslijstje:

  • 1 rijpe biologische of Max Havelaar mango
  • sap en rasp van 1 biologische limoen
  • 2 el kristalsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el ongezouten pistachenoten, grof gehakt

Extra: keukenmachine of staafmixer.

Aan de slag!

  1. Schil de mango, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees in een keukenmachine of met een staafmixer.
  2. Meng er het limoensap en de suiker door.
  3. Klop in een kom de slagroom samen met de vanillesuiker stijf.
  4. Meng er het limoenrasp door.
  5. Maak in mooie glazen lagen met de slagroom en de mangopuree.
  6. Garneer met de pistachenoten.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Goran Todorovic.