Placeholder

Recept voor mediterrane kruidenomeletjes

Lekker voor een picknick.

Lekker voor een picknick.

Picknickgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 8 eieren
  • 2 el Italiaanse kruiden (diepvries)
  • 2 el slagroom
  • 1 el boter
  • 8 sprieten bieslook
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas

 

 

 

 

Aan de slag!

  1. Breek de eieren boven een kom en klop ze los met de kruiden, slagroom en wat zout en peper.
  2. Verhit een halve el boter in een grote koekenpan en voeg de helft van het mengsel toe.
  3. Bak de omelet in ca. 3 minuten aan weerszijden zachtjes gaar.
  4. Laat de omelet uit de pan op een groot bord glijden en bestrooi hem met 1 el kaas.
  5. Bak op dezelfde manier nog een omelet en bestrooi deze met de rest van de kaas.
  6. Leg op elke omelet in het midden 4 sprieten bieslook en rol ze voorzichtig op.
  7. Snijd ze in vieren, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze tot gebruik koel weg.

Tip: in plaats van parmezaanse kaas kun je ook een andere kaassoort nemen, zoals belegen of oude kaas.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst