Recept voor mojito
16 november 2012
Een mojito is de perfecte cocktail als je houd van fris, maar toch zoet. Ook zonder alcohol is dit drankje een exotische topper. Serveer hem met wat takjes munt bovenop en een vrolijk roerstaafje.
Een mojito is de perfecte cocktail als je houd van fris, maar toch zoet. Ook zonder alcohol is dit drankje een exotische topper. Serveer hem met wat takjes munt bovenop en een vrolijk roerstaafje.
Ook zonder alcohol subliem.Voor 2 glazen.
Boodschappenlijstje:
- blaadjes van 6 takjes verse munt
- 1 el suiker
- sap van 1 limoen
- ginger ale
- ijsblokjes
- 2 schijfjes limoen, voor de garnering
- 2 kleine takjes munt, voor de garnering
- Extra: vijzel, roerstaafjes.
Aan de slag!
- Wrijf de blaadjes munt samen met de suiker in een vijzel heel fijn.
- Verdeel het mengsel over 2 longdrinkglazen en schenk er het limoensap op.
- Doe flink wat ijsblokjes in de glazen en vul aan met ginger ale.
- Garneer met kleine takjes munt en schijfjes limoen. Serveer met een roerstaafje.
- TIP: Voeg eventueel een scheut witte rum toe om er een cocktail van te maken.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.