Placeholder

Recept voor omeletspiesjes met zalm

Je maakt de mini-omeletjes heel gemakkelijk in de poffertjespan. Heerlijk en feestelijk als brunchgerecht of kerstontbijt. Doe nu vast je boodschappen voor het kerstontbijt van morgenochtend.

Je maakt de mini-omeletjes heel gemakkelijk in de poffertjespan. Heerlijk en feestelijk als brunchgerecht of kerstontbijt. Doe nu vast je boodschappen voor het kerstontbijt van morgenochtend.

Ontbijtgerecht, 8 stuks.

Boodschappenlijstje:

  • 4 eieren
  • 2 el gesnipperde kervel (of bieslook)
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 el olie
  • 100 g gerookte zalm

Extra nodig: poffertjespan, 8 satéprikkers.

Aan de slag!

  1. Klop de eieren in een kom samen met de kervel en kaas los.
  2. Voeg wat zout en peper toe.
  3. Vet de poffertjespan met een beetje olie in en verhit de pan.
  4. Schenk de helft van het eimengsel in de uitsparingen van de pan en bak de omeletjes aan beide kanten goudbruin.
  5. Haal de omeletjes uit de pan en leg ze op een bord.
  6. Maak op dezelfde wijze met de rest van het eimengsel nog een pan met omeletjes.
  7. Laat de omeletjes afkoelen.
  8. Snijd de zalm in lange repen.
  9. Rijg de omeletjes samen met de repen zalm zigzaggend aan de satéprikkers.
  10. Leg de spiesen op een schaal.

Tip: Hou je niet van vis? Vervang de zalm dan voor rauwe ham.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.