Recept voor omeletspiesjes met zalm
4 augustus 2011
Je maakt de mini-omeletjes heel gemakkelijk in de poffertjespan. Heerlijk en feestelijk als brunchgerecht of kerstontbijt. Doe nu vast je boodschappen voor het kerstontbijt van morgenochtend.
Je maakt de mini-omeletjes heel gemakkelijk in de poffertjespan. Heerlijk en feestelijk als brunchgerecht of kerstontbijt. Doe nu vast je boodschappen voor het kerstontbijt van morgenochtend.
Ontbijtgerecht, 8 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 4 eieren
- 2 el gesnipperde kervel (of bieslook)
- 50 g geraspte kaas
- 2 el olie
- 100 g gerookte zalm
Extra nodig: poffertjespan, 8 satéprikkers.
Aan de slag!
- Klop de eieren in een kom samen met de kervel en kaas los.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Vet de poffertjespan met een beetje olie in en verhit de pan.
- Schenk de helft van het eimengsel in de uitsparingen van de pan en bak de omeletjes aan beide kanten goudbruin.
- Haal de omeletjes uit de pan en leg ze op een bord.
- Maak op dezelfde wijze met de rest van het eimengsel nog een pan met omeletjes.
- Laat de omeletjes afkoelen.
- Snijd de zalm in lange repen.
- Rijg de omeletjes samen met de repen zalm zigzaggend aan de satéprikkers.
- Leg de spiesen op een schaal.
Tip: Hou je niet van vis? Vervang de zalm dan voor rauwe ham.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.