Recept voor Oosterse verrassing: lumper
28 mei 2012
Origineel worden de lumper-rolletjes in een bananenblad gerold, maar wij maken het met kleefrijst.
Origineel worden de lumper-rolletjes in een bananenblad gerold, maar wij maken het met kleefrijst.
Voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g ketang (kleefrijst)
- 4 kopjes santen (vloeibare kokosmelk)
- 3 el zout
- 250 g kipfilet in kleine stukjes
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes
- 5 kemiries (soort noot)
- 3 e djinten (komijn
- 1 mespunt koenjit (gemalen geelwortel)
- geroosterde fijngemalen kokos (half bakje)
- 2 saalamblaadjes (soort laurierblad)
- 1 stukje sereh (citroengras)
- 3 el suiker
- bakpapier
Aan de slag!
- Zet de ketang op het vuur en voeg twee kopjes santen en zout toe.
- Bak voor de vulling de kleine stukjes kip lichtbruin met koenjit en zout.
- Vermeng de uien en de geperste knoflook met de fijngewreven kemiries en djinten.
- Doe dit mengsel in een pan en voeg de overige 2 kopjes santen toe.
- Breng het geheel aan de kook en voeg de sereh, suiker, kipstukjes en de salambladeren toe.
- Laat de vulling op middelmatig vuur inkoken tot een dikke substantie.
- Leg een stukje bakpapier op het aanrecht en leg er een beetje ketang op en druk dit plat.
- Schep er wat vulling op, strooi er wat geroosterde kokos op en maak er een rolletje van. ·
- Je kunt de rolletjes warm stomen of in de magnetron verwarmen.