Placeholder

Recept voor paddenstoelenpasteitjes

Normaal eten we paddenstoelenragout in een ragoutbakje. Deze keer draaien we het om: de paddenstoel wordt het bakje met daarin de vulling.

Normaal eten we paddenstoelenragout in een ragoutbakje. Deze keer draaien we het om: de paddenstoel wordt het bakje met daarin de vulling.

Voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 4 portobellopaddenstoelen of reuzenchampignons
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 12 groene olijven met piment naar wens
  • allesbinder
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de steeltjes uit de paddenstoelen, veeg de hoedjes schoon en bestrijk ze met wat van de olie.
  3. Bestrooi de paddenstoelen vanbinnen en vanbuiten met wat zout en peper.
  4. Zet ze met de hoedjes naar boven op een bakblik of op een platte ovenschaal en bestrooi ze met de tijm.
  5. Bak de paddenstoelen in de oven in ca. 20 minuten gaar.
  6. Pel en snipper intussen de ui.
  7. Pel de knoflook en hak hem fijn.
  8. Snij de bleekselderij in stukjes.
  9. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de ui en knoflook met de bleekselderij ca. 5 minuten op een laag vuurtje.
  10. Snij de steeltjes van de paddenstoelen in stukjes en bak ze mee.
  11. Halveer de olijven in plakjes en schep ze door het mengsel.
  12. Schep er de crème fraîche door, en warm deze mee.
  13. Bind het mengsel indien nodig met wat allesbinder en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  14. Neem de paddestoelen uit de oven en zet ze op de borden.
  15. Schep de ‘ragout’ erin en bestrooi ze royaal met de Parmezaanse kaas.
  16. Strooi er ook omheen.

Tip: Lekker met driehoekjes geroosterd bruin brood en wat roomboter.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.