Recept voor paddenstoelenpasteitjes
27 februari 2013
Normaal eten we paddenstoelenragout in een ragoutbakje. Deze keer draaien we het om: de paddenstoel wordt het bakje met daarin de vulling.
Normaal eten we paddenstoelenragout in een ragoutbakje. Deze keer draaien we het om: de paddenstoel wordt het bakje met daarin de vulling.
Voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 portobellopaddenstoelen of reuzenchampignons
- 3 el olijfolie
- 2 tl gedroogde tijm
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 12 groene olijven met piment naar wens
- allesbinder
- 125 ml crème fraîche
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de steeltjes uit de paddenstoelen, veeg de hoedjes schoon en bestrijk ze met wat van de olie.
- Bestrooi de paddenstoelen vanbinnen en vanbuiten met wat zout en peper.
- Zet ze met de hoedjes naar boven op een bakblik of op een platte ovenschaal en bestrooi ze met de tijm.
- Bak de paddenstoelen in de oven in ca. 20 minuten gaar.
- Pel en snipper intussen de ui.
- Pel de knoflook en hak hem fijn.
- Snij de bleekselderij in stukjes.
- Verhit de rest van de olie in een pan en bak de ui en knoflook met de bleekselderij ca. 5 minuten op een laag vuurtje.
- Snij de steeltjes van de paddenstoelen in stukjes en bak ze mee.
- Halveer de olijven in plakjes en schep ze door het mengsel.
- Schep er de crème fraîche door, en warm deze mee.
- Bind het mengsel indien nodig met wat allesbinder en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Neem de paddestoelen uit de oven en zet ze op de borden.
- Schep de ‘ragout’ erin en bestrooi ze royaal met de Parmezaanse kaas.
- Strooi er ook omheen.
Tip: Lekker met driehoekjes geroosterd bruin brood en wat roomboter.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.