Recept voor pancakes met warme kersen en slagroom
11 augustus 2012
Maak een American breakfast met deze pancakes met warme kersen en slagroom. Het is heel eenvoudig te maken, maar dat zul je niet zeggen als je ’t ziet!
Maak een American breakfast met deze pancakes met warme kersen en slagroom. Het is heel eenvoudig te maken, maar dat zul je niet zeggen als je ’t ziet!
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 200 ml melk
- 2 eieren
- 500 g kersen
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el suiker
- 2 el kirsch of amandellikeur
Aan de slag!
- Klop in een kom met een garde het bakmeel, de melk, de eieren en een mespunt zout tot een dik beslag.
- Verhit in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag een beetje van de olie.
- Schenk met een soeplepel 3 kleine porties beslag los van elkaar in de pan.
- Bak de pannenkoekjes ca. 1 minuut per kant tot ze licht goudbruin zijn.
- Maak op dezelfde wijze nog 9 pannenkoekjes.
- Was, halveer en ontpit de kersen.
- Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
- Verwarm de kersen samen met de suiker en kirsch of amandellikeur in een pan tot de kersen hun vocht beginnen te verliezen.
- Serveer de kersen met de pannenkoekjes en slagroom.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.