Recept voor paprika’s met linzen en tortillachips
17 maart 2015
Heerlijk gevulde paprika’s uit de oven!
Heerlijk gevulde paprika’s uit de oven!
Hoofdgerecht voor 2-3 personen.
Boodschappenlijstje:
- 3 niet al te grote rode paprika’s
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 3 bosuitjes, in ringen
- 1 pot of blik bruine linzen (400 g), uitgelekt
- 2 tl Mexicaanse kruiden (Casa fiesta)
- een handje verse koriander, grof gehakt
- 12 tortillachips, naturel
- 50 g geraspte belegen kaas
- verse koriander, om te garneren
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Leg ze met de bolle kant naar beneden in een ingevette ovenschaal.
- Verwarm in een koekenpan de olie en bak de knoflook en bosui 1 minuut.
- Voeg de linzen en Mexicaanse kruiden toe en bak ze 2 minuten al omscheppend mee.
- Meng er de koriander door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het linzenmengsel in de halve paprika’s en leg op elke paprika 2 tortillachips.
- Strooi er de geraspte kaas over.
- Bak de gevulde paprika’s 15-20 minuten in de oven.
- Serveer met Mexicaanse salsa, nog wat tortillachips en een ijsbergsalade.
Bereidingstijd: ca 30. minuten, inclusief bakken.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bij de dames, Ikea, Studio bazar.