Pasta met makreel
4 augustus 2011
Makreel is een ‘vette’ vis. Heel gezond en in deze Italiaanse pasta ook nog eens heel erg lekker.
Makreel is een ‘vette’ vis. Heel gezond en in deze Italiaanse pasta ook nog eens heel erg lekker.
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 blik tomaten (400 gram)
- 1 teentje knoflook
- gedroogde oregano
- olijfolie
- 200 gram volkoren penne
- 200 gram gerookte makreelfilet
- 1 el kappertjes
- handje rucola
Aan de slag!
- Pureer in een keukenmachine 1 blik tomaten (400 gram) met 1 teen knoflook, 1 ui, ½ el gedroogde oregano en 1 eetlepel olijfolie
- Kook de saus op matig vuur in ca. 10 minuten voor tweederde in
- Kook intussen 200 gram volkoren penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar
- Giet de pasta af en meng met de tomatensaus
- Verdeel het visvlees van 200 gram gerookte makreelfilet in stukjes en meng 1 eetlepel kappertjes door de pasta
- Lekker om te garneren met rucola!Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Goran Todorovic. Recept: Tal Maes.