Recept voor makkelijke pastasalade met garnalen
4 augustus 2011
Dat yoghurt ook lekker is in warme gerechten, zie je aan dit wereldrecept. Je hebt deze maaltijdsalade zo op tafel.
Dat yoghurt ook lekker is in warme gerechten, zie je aan dit wereldrecept. Je hebt deze maaltijdsalade zo op tafel.
Maaltijdsalade voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 300 g grote schelpmacaroni
- 1,5 dl yoghurt
- 150 g verse kruidenkaas (op kamertemperatuur)
- 4 tomaten
- 75 g zakje waterkers
- 200 g garnalen
Aan de slag!
- Kook de macaroni in ruim kokend water beetgaar, giet af en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Roer de yoghurt met de kruidenkaas tot een dikke saus.
- Schep de lauwwarme pasta er doorheen.
- Was de tomaten en snijd ze in partjes.
- Scheur de blaadjes waterkers van de takjes.
- Schep de tomatenpartjes, waterkersblaadjes en garnalen voorzichtig door de pasta.
- Bestrooi de salade met (zwarte) peper en serveer hem direct.
Tip: als je yoghurt zomaar meekookt, kan het gaan schiften! Om dit te voorkomen, kun je er eerst wat bindmiddel door roeren. Hoe voller de yoghurt, hoe beter je hem kunt verwarmen.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.